Crna maska za lice

02:42

Pozdrav svima i dobro došli u novi post :*

Nakon duže stanke i ljetnog odmora napokon sam se vratila pisanju bloga. Nadam se da ste proveli svoje ljeto uživajući i odmarajući se negdje na plaži ili pak u hladovini dok su bile vrtoglavo visoke temperature. No, prijeđimo na stvar... Danas ću vam pisati o popularnoj crnoj maski za lice. Mnogi od vas su čuli za nju, a neki i isprobali. Naravno isprobala sam je i ja stoga ću vam napisati svoje dojmove i mišljenje o njoj.

Crna maska je namijenjena za „izvlačenje“ mintesera i čišćenje pora. Ja sam svoju naručila preko ebay-a za nekih 2-3$. Teksutra maske je tekuća, ali pomalo gusta. Crne boje. Miris je zaista divan podsjeća na čistoću. Ne izaziva nikakve iritacije i svrab. Prilikom skidanja maske osjeća se mala bol jer se maska stegnula uz kožu, ali ništa strašno može se podnijeti. Lice će se nakon toga malo crveniti, ali će crvenilo brzo nestati. Maska se može nanositi prstima ili kistom sve ovisno kako tko voli.

Sastav maske možete vidjeti na slici.

Ambalaža

Maska dolazi u uobičajenoj crnoj ambalaži tubi. Tuba dolazi u kutiji na kojoj piše naziv, sastav, upute za upotrebu... Doslovno sve što piše na kutiji piše i na tubi. Jednostavno korištenje i doziranje koje omogućava tuba.
Količina: 50ml
Cijena: 2-3$

Upotreba

 1.   Očistiti površinu lica
 2.   Nanijeti deblji sloj maske izbjegavajući područje obrva, očiju i usta
3    3.  Ostaviti 20-30min da se osuši (možda je potrebno i dulje ovisno koliki ste sloj nanijeli)
4    4.  Potom skinuti masku, a ostatke maske isprati toplom vodom

 SAVJET: Nakon što ste očistili lice najbolje je da lice umijete još jednom toplom vodom  ili u posudu stavite vruće vode te glavu iznad nje. Na taj način će vam se pore otvoriti i  maska će moći bolje djelovati i ući u pore. Nakon što skinete masku i isperete ostatke toplom vodom, umite se hladnom vodom. Na taj način zatvarate pore i sprječavate  ulazak bakterija i prljavštine u njih.

Zaključak

Očekivala sam neki wow od maske i da će doista izvući mintesera. No sve ono na internetu i videima su zablude o ovoj maski. Maska neće izvući svaki minteser već one manje te će počupati sitne dlačice na licu. Više će iščupati dlačica nego izvuči mintesera to je taj nedostatak maske. Naravno ima i prednosti a to je da ako imate prištić ili bubuljicu maska će sasušiti i spriječiti nastanak novih nepravilnosti na licu. Pošto maska isušuje kožu nije baš namijenjena osobama koje imaju jako suhu kožu jer će je tad dodatno isušiti i to je još jedan minus kod maske.(SAVJET: nemojte nanositi masku na cijelo lice jer će tad bespotrebno isušiti dijelove koje ne treba. Nanesite na područje čela, nosa i brade). Prije bi rekla da je ova maska namjenjena za sprječavanje nastanka prištića i mintesera nego za izvlačenje. Kad bi usporedila ovu masku sa balea crnom maskom, namjena bi im bila ista jedino što kod balea maske prilikom nanošenja ona izaziva peckanje.


Jeste li vi isprobali crnu masku? Koji su vaši dojmovi? Koji proizvod vi koristite za mintesere i prištiće? 

Možda će vam se svidjeti

0 komentari