Diy ukrasne svijeće

23:04




Pozdrav svima i dobro došli u novi post!

Za danas sam Vam pripremila nešto kreativno. Kako od starih svijeća napraviti nove ukrasne svijeće. Ako vas zanima ova kreativna ideja nastavite čitati

Materijali:

1. Kalup za muffin
2. Papirići za muffin
3. Stare svijeće
4. Konac ili ukrasna nit
5. Škare
6. Lavanda/Borove iglice/Sušene naranče i limun/Školjke
7. Pinceta
8. Posuda
9. Kuhača
10. Mašta

1. PRIPREMA UKRASNIH DODATAKA


Sve što ste pripremili za svoju diy svijeću potrebno je usitniti. Lavandu možete ostaviti cijelu ako je manja ili je samo razmrviti. Borove iglice iskidate ili ako je manja borova grančica može također ostati cijela. Sušene naranče i limun isto tako možete usitniti na četvrtine ili polovine ovisno o veličini. Sušene naranče i limun možete napraviti sami tako da ih izrežete na ploške i potom stavite u pećnicu ili na radijator kako bi se osušile.

2. PRIPREMA FITILJA


Konac ili ukrasnu nit izrežete na dužinu cca 7cm. Potom na jednom kraju napravite čvrsti čvor, onda još jedan čvor koji nestegnete do kraja. Konac ili nit uronite u vosak koji ste prethodno otopili(mali dio stare svijeće). Kako se ne bi opekli uzmite pincetu i potom uronite nit u vosak. Postupak uranjana ponovite nekoliko puta. Kada se vosak ohladio na niti, nit ispravite. 

3. UKRASNE SVIJEĆE


Pripremite muffin kalup i papiriće. Stare svijeće stavite u posudu i lagano zagrijete posudu. Ne smije biti jaka vatra ili plamen onda će vosak kipjeti i može vas opržiti. Kuhačom lagano miješajte vosak dok se ne otopi. Kad se otopi, uspite vosak u muffin kalup s papirićima potom stavite fitilj i ubacite ukrasne dodatke. Možete u kapati koju kap eteričnog ulja kako bi svijeća imala miris iako ako ste stavili lavandu svijeća će od nje poprimiti miris. 



Također ove ukrasne svijeće možete pokloniti. Samo ih umotate u ukrasnu tkaninu, svilu. 
Pratite me na facebook  stranici tamo ću objaviti kako bi izgledala ukrasna svijeća kao poklon.
Jesi li već isprobala ovaj diy? Imaš li prijedlog za neki novi diy?

Pozdrav moje drage do idućeg posta, a do tada ćemo se družiti iz dana u dan na facebook stranici i instagramu :*


Možda će vam se svidjeti

0 komentari