Balea noćne maske u kapsulama Zzz

08:57

Pozdrav drage moje i dobro došle u novi post!

Kao i uvijek Balea ima preslatka primamljiva pakiranja proizvoda. Ovog puta su u pitanju noćne maske u kapsulama. Mislim da su ovo prve Baleine noćne maske koje se mogu i upotrijebiti kao dnevne maske, ali uz malo drugačiji postupak primijene. Sve o ovim neobičnim maskama možeš saznati u nastavku.

Postoje četiri vrste maske kao što ih i možeš vidjeti na fotografiji. Sve četiri sadrže hijaluronsku kiselinu koja ima važnu ulogu u našem tijelu, a to je da veže veliku količinu vode. Zbog nje i njenog učinka naša koža izgleda mlađe, čvršće, svježe i nahranjeno. 

Vrste Balea noćnih maski:
1. Balea hranjiva noćna maska za lice u kapsuli - hijaluron i ulje avokada 
2. Balea učvršćujuća noćna maska za lice u kapsuli - hijaluron i divlja ruža
3. Balea pročišćavajuća noćna maska za lice u kapsuli - hijaluron i alge
4. Balea obnavljajuća noćna maska za lice u kapsuli - hijaluron i zeleni čaj

Maske se mogu i podijeliti s obzirom na teksturu:
1. Gel tekstura: 
  • Balea pročišćavajuća noćna maska za lice u kapsuli - hijaluron i alge
  • Balea obnavljajuća noćna maska za lice u kapsuli - hijaluron i zeleni čaj
2. Krem tekstura:
  • Balea hranjiva noćna maska za lice u kapsuli - hijaluron i ulje avokada
  • Balea učvršćujuća noćna maska za lice u kapsuli - hijaluron i divlja ruža
Ambalaža
Opis ambalaže vrijedi za sve četiri maske jedina razlika je u boji. Proizvod dolazi u maloj plastičnoj posudi sa najlonskim poklopcem koje se lako otklanja samo kod maski sa krem teksturom, dok kod maski sa gel teksturom se taj poklopca puno teže otklanja. Plastična posudica se nalazi u kutijici koja ima ilustracije zvijezda i slova ZZZ, a poklopac sadrži ilustraciju smajla. Cijela ambalaža ukazuje da se radi o noćnoj maski. Posuda sadrži 8ml količine maske što je i previše za jednu upotrebu tako da se ta količina može rasporediti na minimalno još četiri upotrebe. Boja ambalaže je ovisna o kojem se sastojku radu (divlja ruža asocira na nježno rozu boju, dok zeleni čaj na zelenu) tako da je sastav maske povezan sa ambalažom. 

Primjena 
Kao i što sam naziv kaže "noćna maska" znači da se maska primjenjuje prije spavanja i ostavlja se da djeluje tijekom noći. Ovaj postupak je najbolji jer tada proizvod ima dovoljno vremena da djeluje. Postupak je vrlo jednostavan, prije spavanja očistiš lice, a potom naneseš proizvod kao i kad nanosiš nekakvu običnu kremu. Nije potrebno nanijeti cijelu količinu maske, kao što sam već rekla 8ml se može rasporediti na više upotreba, ako želiš masku koristiti četiri puta onda svaku večer nanosi otprilike po 2ml. Ujutro kad se probudiš potrebno je samo isprati masku tj. umiti se što pretpostavljam da svako jutro radiš bez obzira imala masku na licu ili ne. Osim što se maska nanosi prije spavanja može se koristiti i kao dnevna maska za lice ali uz malo drugačiji postupak. Naravno da nećeš ujutro nanijeti masku i čekati večer da je ispereš, već ćeš nanijeti istu onu količinu maske koju bi nanijela i prije spavanja i ostaviti da djeluje oko 15-20 min na licu i potom je isprati. Postoje osobe koje ne vole imati proizvode na licu dok spavaju tj. osjećaj ljepljivosti ili nekog masnog filma stoga ova druga varijanta upotrebe kao dnevne maske postoji upravo zbog njih. 

Balea hranjiva noćna maska - hijaluron i ulje avokada
Maska sa hijaluronskom kiselinom i uljem avokada namijenjena je za intenzivnu hidrataciju kože lica. Njena glavna uloga je da dubinski nahrani kožu što je i napravila. U periodu kad sam je testirala imala sam jako suhe dijelove brade i čeljusti. Svaku večer nanosila sam masku jer se ova količina može rasporediti na više puta korištenja. Nakon četiri večeri suhu dijelovi su nestali, a koža je svakog jutra bila mekana i glatka. Što se tiče teksture, tekstura je krem konzistencije, svijetlo zelenkaste boje. Unatoč tome što super odrađuje posao kad je u pitanju suha koža lica, ima jako loš sastav jer sadrži mikroplastiku. Naravno da ova količina mikroplastike koju sadrži maska neće ti naštetiti, ali ako koristiš ovu masku svakodnevno i uz nju još neke proizvode koji također sadrže mikroplastiku onda ćeš u svoje tijelo unositi veliku količinu štetnog sastava koji nije razgradivi i zadržavat će se i nakupljati u tijelu, a to nije nikako zdravo ni dobro za tebe.







Balea učvršćujuća noćna maska - hijaluron i divlja ruža
Maska sa hijaluronskom kiselinom i divljom ružom namijenjena je učvršćivanju kože tj. zatezanju kože lica. Trebala bi imati učinak poput antiage proizvoda. Efekt učvršćivanja kože nisam primijetila tijekom korištenja ove noćne maske. No, kao i prethodna maska sa uljem avokada intenzivno je nahranila i hidratizirala kožu. Taj efekt ogromne hidratacije lica je zbog divlje ruže. Inače, svi proizvodi od divlje ruže namijenjeni su osobama sa suhom kožom. Tako da se i ova maska može svrstati u hranjivu noćnu masku. Što se tiče teksture, tekstura je krem konzistencije, svijetlo roze boje. Skoro sve je isto kao i kod prethodne noćne maske jedina je razlika što ova maska sadrži ekstrakt divlje ruže, a ona prva ulje avokada. Kao i prva maska i ova noćna maska isto tako ima loš sastav. Također sadrži mikroplastiku. Iako odlično pruža hidrataciju koži lica preporučujem ti da je izbjegavaš.  




Balea pročišćavajuća noćna maska - hijaluron i alge
Maska sa hijaluronskom kiselinom i algama namijenjena je za pročišćavanje kože. Dubinski čisti i osvježava kožu lica. Balea navodi da bi maska trebala pružiti i hidrataciju. Hidrataciju koju pruža nije velika, ali zato dobro odradi posao za koji je namijenjena. Koža nakon maske bude svježa, mekana, glatka i čista. Ako imaš suhu kožu onda nakon ove maske svakako nanesi nekakvu hidratantnu kremu. S obzirom na podjelu prema teksturi ova maska spada u onu skupinu gel teksture, plave boje. Što se tiče sastava ova noćna maska ima odličan sastav, nema štetnih sastojaka kao prethodne dvije maske. Iako nije najbolja u pružanju hidratacije, odlično osvježava i čisti kožu, plus ima jako dobar i siguran sastav.







Balea obnavljajuća noćna maska - hijaluron i zeleni čaj
Maska sa hijaluronskom kiselinom i zelenim čajem namijenjena je za obnavljanje kože lica. Regenerira i poboljšava elastičnost kože. Tekstura je gel konzistencije, zelene boje. Skoro sve je isto kao i kod prethodne maske, hidratacija nije nešto velika, ima jako dobar sastav, nema štetnih sastojaka niti mikroplastike. Jedina je razlika što ova maska sadrži ekstrakt zelenog čaja, a prethodna ekstrakt algi.





Zaključak:
Od ove četiri noćne maske samo dvije preporučujem, a to su noćne maske sa zelenim čajem i algama (svijetlo zelena i plava). Nemaju štetnih sastojaka i pri tome odlično odrade svoju posao za koji su i namijenjene. Jedina je zamjerka što ne pružaju veliku hidrataciju, no to se da riješiti dodatnim nanošenjem hidratantne kreme. Noćne maske sa gel teksturom su odlične, dok maske sa krem teksturom sadrže mikroplastiku i nikako ti ih ne bi preporučila da ih kupiš.
Cijena Balea noćne maske: 10kn
Količina: 8ml



Ovo je sve od mene u ovom postu nadam se da Vam se svidio. Ako imate nekakvu omiljenu masku ili preporuku pišite u komentarima. Također ako ste isprobali neku od ovih maski pišite svoje dojmove i iskustva.

Pozdrav moje drage do idućeg posta, a do tada ćemo se družiti iz dana u dan na facebook stranici i instagramu :*

Možda će vam se svidjeti

0 komentari