Balea voćne sheet maske za lice

12:05

Pozdrav drage moje i dobro došle u novi post!

Za danas sam pripremila post o Balea sheet maska za lice. Već sam pisala veliku recenziju o Balea maskama na početku blogganja. Taj post je ujedno najčitaniji i najpopularniji na blogu. Obožavam maske za lice bilo da su peel off, obične ili sheet maske. Da bi primijenili masku moramo odvojiti neko vrijeme kako bi je držali na licu. Upravo je to bit maski za lice, da nas natjeraju da odvojimo dio vremena tokom dana samo za sebe. Ako si i ti veliki fan maski za lice onda je ovaj post za tebe kako bi saznala jesu li ove dvije maskice dobre ili ne.

Balea Tuchmaske Sweet Mango
Maska ima intenzivan miris manga. Meni osobno se taj miris ne sviđa i ne odgovara mi. Maramica je deblja od ostalih tipičnih maramica kad su u pitanju sheet maske. Kako je deblja upila je svu formulu maske tako da za vrati i dekolte ne ostane ništa. Zbog same debljine ne sjeda lijepo na lice tj. ne slijepi se s licem. Što je maramica tanja ona će se ljepše i lakše slijepiti s licem i tad najbolje djeluje i ostavlja puno bolji efekt. Također će puno upiti formule, ali neće to zadržavati u sebi kao deblje maramice već će ostavljati na licu. Balea je navela kako maska hidratizira i vitalizira kožu što u mom slučaju nije napravila. Nije nimalo hidratizirala kožu. Nakon što sam skinula masku i poslije 5min koža je bila suha, a na području brade izrazito hrapava. Nisam imala nikakav osjećaj hidratacije na licu. Što se tiče sastava jako je dobra, sve u zelenim zonama, nema štetnih sastojaka. No, hidratacije je 0 bodova i zbog toga je ne bi nikada više kupila. 

Balea si uvijek da truda kad su u pitanju njezini proizvodi i izgled ambalaže stoga ova sheet maska sadrži na svojoj ambalaži ilustraciju kako ju primijeniti. Vrijeme koje je potrebno odvojiti da bi primijenili ovu masku je 10min.


Količina: 1 maramica
Cijena: 6,90kn
Proizvod je dostupan u svim dm prodavaonicama

Balea Tuchmaske Cool Melon
Pošto sam prvo isprobala masku sa ekstraktom manga i bila je totalno loša mislila sam da će tako i ova maska biti, no prevarila sam se. Prije svega ima jako zbunjujuću ambalažu tj. izgled nije povezan s onim što piše, stoga uvijek čitajte što kupujete. Motiv koji se nalazi na ambalaži je lubenica, a ono što piše je melon što u prijevodu znači dinja. Isto tako iza na "etiketi" piše "s ekstraktom lubenice", a miris je zapravo miris dinje, ne lubenice, i u sastavu piše da sadrži ekstrakt dinje, a ne lubenice. Što znači da osoba koja je prevodila tj. pisala "etiketu" na hrvatskom nije uopće čitala što piše, već je pogledala samo izgled ambalaže i vodila se time. To je još jedan pokazatelj da mogu napisati što žele jer im to nije zabranjeno, isto tako uvijek će napisati da je proizvod hidratizirajuć iako on nije. Jer realno tko bi napisao na etiketi da je proizvod promašaj i da ne hidratizira. Stoga opet kažem čitajte sastav i ono što piše u izvornom obliku, a ne prijevod. Prije nego što sam isprobala masku ostavila sam je preko noću u hladnjaku, to je jedan mali trik koji ću vam objasniti na kraju ovog posta. Što se tiče maramice iste je deblja kao i prethodna. Sve što je bilo kod prethodne maramice isto tako važi i za ovu. Ima miris dinje i meni se taj miris presviđa, jako je intenzivan baš kao i kod maske s mangom. Za ovu masku Balea kaže da hidratizira i osvježava kožu i upravo je to i napravila kad sam je isprobala. Koža je bila hidratizirana, svježa, mekana i glatka. Sastav je oke, sve u zelenim granicama pa nema brige zbog nekakvog štetnog sastojka.

Isto kao i prethodna maska i ova također sadrži na svojoj ambalaži ilustraciju kako ju primijeniti. Vrijeme koje je potrebno za primjenu ove maske je 10min.

Količina: 1 maramica
Cijena: 6,90kn
Proizvod je dostupan u svim dm prodavaonicama

Zaključak:
Maska s ekstraktom manga je totalni promašaj i ne bi Vam je nikako preporučila. Nema nikakvog djelovanja niti efekta. No, ako volite miris dinje onda Vam preporučujem masku s ekstraktom dinje tj. masku koja ima po sebi motive lubenice. Hidrataciju koju pruža je čista desetka.

Trik: sheet maska u hladnjaku
Prije korištenja ostavi masku u hladnjaku (cijelu još dok je u ambalaži) preko noći. Potom prije upotrebe očisti lice tj. potrebno se je umiti toplom vodom (to trebamo napraviti prije nanošenja bilo kakve maske, mislim da to svi znamo, no važno je napomenuti). Pošto si očistila lice i umila ga topolom vodom tvoje pore su se otvorile. Kad naneseš sheet masku ona će ostaviti efekt hlađenja jer zaista i je hladna. Njezina hladna formula koju sadrži će popuniti tvoje pore dok su još čiste i zatvoriti ih. Ovo se zove dubinska hidratacija jer onda znaš da je tvoja koža zaista hidratizirana i ispod njezine površine. Usput maska je zatvorila pore i nema straha da će se prljavština nakupljati unutar njih i izazvati upale. Osim dubinske hidratacije i zatvaranje pora. Na ovaj način ćeš još i potaknuti stvaranje cirkulaciju zbog toplo hladnog efekta koji se stvaraju na koži. Sami poticaj cirkulacije znači bolja elastičnost kože tj. postizanje antiage efekt.
Ovo je sve od mene u ovom postu nadam se da Vam se svidio. Ako imate nekakvu omiljenu masku ili preporuku pišite u komentarima. Također ako ste isprobali neku od ovih maski pišite svoje dojmove i iskustva.

Pozdrav moje drage do idućeg posta, a do tada ćemo se družiti iz dana u dan na facebook stranici i instagramu :*

Možda će vam se svidjeti

0 komentari