CV Pjena i Hidratantna Krema

03:19


Pozdrav draga moja i dobro došla u novi post!

U zadnje vrijeme pjene za čišćenje lica su postale jako popularne među bloggerima. Mnogi od njih ih hvale zbog sastava, ali i učinka koji imaju na kožu. Osim što sam isprobala Cadeavera pjenu uz nju sam isprobala još i hidratantnu kremu koja dolazi također iz iste kolekcije. Cadeavera Young Soft linija je namijenjena za mlade osobe <25. Linija se temelji na potrebama i zahtjevima mlade kože. Cijelu liniju prate nježno roza i bijela boja koje se odmah ponajprije primijete na ambalažama proizvoda, a po tome i na proizvodu. Ukoliko te zanimaju moja iskustva s ovim proizvodima ostani sa mnom i saznaj u nastavku.

CV YOUNG SOFT PJENA



Proizvod dolazi u čvrstoj plastičnoj ambalaži od 150ml. Sadrži pumpicu koja je jako praktična prilikom doziranja. U ambalaži se zapravo nalazi tekućina koja se prilikom istiskivanja na pumpici pretvara u pjenu.





Pjena je blago roze boje, a njezina tekstura je lagana i pahuljasta. Dovoljno je jedan eventualno dva pritiska pumpice za cijelo lice. Pjena uklanja šminku i pogodna je za oči, ne izaziva iritacije niti peckanja. Ukoliko imaš suhi tip kože kao i ja onda ova pjena nije najidealnija za tebe. Možeš je koristiti, ali ima puno boljih izbora pjena koje odgovaraju takvom tipu kože, uskoro ćeš moći pronaći i njihove recenzije na blogu. Ukoliko si neki drugi tip kože onda je ovaj proizvod sasvim dobar za tvoju kožu.




Proizvođač navodi da sadrži ekstrakt žute kanarske dinje i pantenola te da nježno i dubinski čisti pore što je zaista istina. Ono što trebaš znati je to da je pantenol jako dobar sastojak za sve tipove kože. Pantenol je provitamin B5 koji hidratizira kožu i dubinski prolazi kroz nju. Također smanjuje upalna stanja kože, uklanja svrabež i potiče zacjeljivanje površinskih slojeva kože. Žuta kanarska dinja je bogata vitaminima K i E koji održavaju kožu mekom i čistom. Također će i oni ublažiti iritacije i svrabež kože.

  • dostupna u Mulleru
  • cijena oko 15 HRK
  • količina 150ml
  • vegan
  • 12mj rok upotrebe od otvaranja



CV YOUNG SOFT HIDRATANTNA KREMA



Krema dolazi u čvrstoj plastičnoj posudi sa rozim poklopcem, a ta posuda dolazi u kartonskoj kutiji. Proizvod dolazi u količini od 50ml.



Može se nanositi svaki dan ujutro i navečer na područje lica, vrata i dekoltea. Ja sam je nanosila svaki put iza CV pjene. Meni osobno smeta kad nekakav proizvod sadrži alkohol i parfem jer moja koža to osjeti. I upravo je to osjetila kod ove kreme.



Krema kao i pjena sadrži ekstrakt dinje pa je bogata vitaminima K i E. Osim toga sadrži i ulje koštice marelice. Tu dolazimo do jako važnog dijela kojeg trebaš znati. Naime, ulje koštice marelice obnavlja stanice i vlagu kože zbog čega je jako pogodno za suhu kožu. To ulje sadrži dvije kiseline, a to su oleinska i linolna (vitamin F). Upravo te dvije kiseline su zadužene za zadržavanje vlage kože. One su isključivo pogodne za suhu kožu, što znači da je ova krema samo za suhe tipove kože. Zašto samo za suhe tipove kože? Kao što smo već utvrdili krema sadrži ulje koštice marelice koje u sebi ima oleinsku i linolnu kiselinu. Te dvije kiseline obnavljaju vlagu kože na način da potiču stvaranje sebuma koji je pogodan samo za suhokožce jer ga nemaju. Osobe sa masnom kožom imat će dodatnih problema sa prevelikim viškom sebuma koji je ljepljiv i slabo protočan iz pora. Što znači da osoba koja ima problema s viškom sebuma izazvat će s ovom kremom još dodatnu veliku lavinu lučenja sebuma koji će začepiti pore i početi stvarati akne. Stoga jedno veliko NEE za osobe sa masnom kožom, a veliko DAA za osobe sa suhom kožom.



Još nešto bi nadodala o doziranju i primjeni ovakvog tipa kreme. Ova krema ima jako ne praktično doziranje jer trebaš upotrebiti i umočiti svoje prste u kremu. Ukoliko tvoji prsti nisu jako čisti ti unosiš veliki broj bakterija svojim prstima u ostatak kreme gdje će se kasnije one nastaviti razmnožavati. Slijedeći put kad budeš htjela upotrebiti kremu uzet ćeš veliki broj bakterija i nanijeti na lice. Ovo je od načina kako nastaju akne i prištići na licu. Ali da bi izbjegla cijeli taj scenari s bakterijama bilo kod ove kreme ili nekakve slične, koja ima ovakvu ambalažu, u ljekarnoj možeš potražiti drvene štapiće koje imaju doktori prilikom pregleda grla. Svaki put kad budeš koristila svoju kremu uzmi drugi štapić jer oni su sterilizirani. Ukoliko ne uzmeš drugi to je isto kao da si umočila svoj prst.



  • dostupna u Mulleru
  • cijena oko 15 HRK
  • količina 50ml
  • vegan
  • 12mj rok upotrebe od otvaranja

  

Ukoliko si isprobala ove proizvode ili pjenu za čišćenje lica nekoga drugog brenda, u komentar ostavi svoju mini recenziju ili osobno pošalji u inbox. Svaka tvoja mini recenzija bit će objavljena na facebook stranici ili instagramu :)

Pozdrav do idućeg posta, a do tada ćemo se družiti iz dana u dan na facebook stranici i instagramu :*

Možda će vam se svidjeti

0 komentari