3u1 gel za tuširanje i deo roll-on lavanda i limun |Biobaza|

09:17


Pozdrav draga i dobro došla u novi post!

Nešto o čemu najviše volim pisati su zasigurno recenzije proizvoda domaćih brendova. Većina njih svoje proizvode zasnivaju na prirodnom sastavu, a među tom većinom se nalazi upravo i Biobaza brend.

Moram priznati da nisam puno obraćala pažnju na ovaj brend na policama drogerije, sve dok mi u dm-u nisu zapele za oko dvije mini verzije krema koje sam odmah kupila, naravno imale slatko pakiranje. Nedugo za tim sam dobila za rođendanski poklon njihov 3u1 gel za tuširanje i deo roll-on koji su upravo današnja tema ovog posta.

Kao i uvijek par kratkih i osnovnih informacija za upoznavanje sa brendom.
Biobaza je linija kozmetičkih proizvoda koji su prilagođeni osjetljivoj koži jer su izbjegnuti svi konzervansi, iritansi, mirisi (parfemi) i bojila. Tijekom razvoja proizvoda stavljen je naglasak na farmaceutsku kvalitetu, kao i visoki udio sastojaka prirodnog podrijetla. Na svakom proizvodu je označen točan udio sirovina prirodnog podrijetla. 


3 U 1 GEL ZA TUŠIRANJE S LAVANDOM I LIMUNOM
Biobaza 3u1 gel za tuširanje je osmišljeni proizvod kako bi obuhvatio sve potrebe higijene na način da služi i kao gel za tuširanje, i kao kupka, i kao šampon za kosu. Samim time što koristiš jedan proizvod za sve, bi trebala izbjeći gomilanje higijenskih šampona u kupaonici. Ovaj ideja i cilj mi se zaista sviđaju. Glavni sastojci gela su limun, kamilica i lavanda. Limun djeluje antiseptično, tonizirajuće, umirujuće te obnavlja kožu. Kamilica djeluje protuupalno i antibakterijski te umiruje nadraženu kožu. Lavanda stvara protugljivičnu zaštitu kože te daje intenzivan miris gelu za tuširanje. U mirisu gela prevladava najviše lavanda, a u podnotama limun. Što se tiče zadržavanja mirisa, na koži se uopće ne zadržava, dok se na kosi osjeti malo miris lavande. Tekstura je prozirne boje što znači da gel ne sadrži nikakva bojila kao što je i sam proizvođač naveo. Prilikom kupanja gel se jako pjeni i na koži i na kosi. Na koži mi nije odgovarao zbog toga što je nakon kupanja bila dodatno isušena. Za razliku od kože, kosa je bila mekana i postala je pahuljasta što mi se nikad nije dogodilo niti sa jednim šamponom za kosu.  

Biobaza navodi da je gel bez parabena, sintetičkih parfema i bojila. Što je i istina, u sastavu nisam ništa pronašla od navedenog (možeš pročitati i sam ispod sastav). Većina "prirodnih" brendova se oglašava i reklamira kao 100% prirodni, dok sastav njihovih proizvoda govori suprotno,i pokazuje da nisu toliko prirodni. U ovom slučaju je za pohvalu što Biobaza navodi uvijek istinu na svom proizvodu, a to je postotak prirodnosti proizvoda koji se uvijek poklapa sa sastavom. U ovom je slučaju gel je 96% prirodan, što i potvrđuje njegov sastav. Jedino što mi se ne sviđa kod gel je to što sadrži sulfate koji isušuju kožu. Moja koža je sama po sebi već izrazito suha tako da bi ovaj gel mogao napravio veliku štetu na njoj. 

Sastav:
Aqua, sodium coco-sulfate, disodium laureth sulfosuccinate, coco-betaine, glycerin, maris sal, chamomilla recutita flower extract, citrus limon pell oil, phenethyl alcohol (and) caprylyl glycol, hydrolyzed wheat protein, lavandula hybrida oil, polyquaternium-10, limonene, linalool, citral

Gel dolazi u plastičnoj ambalaži, količine 400ml. Na prvu sam pomislila da je tekući sapun zbog samog dizajna ambalaže. Gel sadrži aplikator za doziranje u obliku pumpice što je zaista praktično, ne moraš otvarati nikakav poklopac ili okretati bocu kako bi uzela proizvod, isto tako nema straha da će skliznuti iz ruke. Dovoljno je samo pritisnuti pumpicu nekoliko puta ovisno koliku količinu gela želiš.   


DEO ROLL-ON PURPLE FRESHNESS LAVANDA I BERGAMOT
Dezedorans purple freshness je kombinacija mirisa citrusa i lavande. Njegovi glavni sastojci su lavanda, bergamot, kadulja i maslinovo ulje. Lavanda stvara protugljivičnu zaštitu kože te smanjuje oštećenja i ožiljke od brijanja. Eterično ulje bergamota je dodano zbog ugodnog citusno-svježeg mirisa. Kadulja ima antiseptička svojstva te djeluje kao antioksidans, osim toga ona sprječava i svrab kože. Maslinovo ulje ima ulogu nahraniti kožu i održati hidrataciju pazuha. Kad se spoje svi ti mirisi glavnih sastojaka nastane potpuno prirodni miris ljekovitih trava. Meni osobno odgovara, možda mi na prvu nije bio najljepši, no brzo sam se naviknula. Možda tebi neće odgovarati ukoliko ne voliš pravi miris prirode. Ovo je i za očekivati jer sam proizvođač navodi da ne koristi parfeme, njegovu ulogu je nekako morao zamijeniti što je upravo i napravio, dodao je arome ljekovitih biljaka. No miris nije ni toliko upitan jer na kraju krajeva on neutralizita miris znoja i to jako dobro. Neće se osjetiti kasnije ni miris proizvoda niti miris znoja. Što se tiče toga dijela oko sprječavanja neugodnog mirisa znoja, ovaj dezodorans je jedan od boljih kojeg sam isprobala. Nakon brijanja nije izazvao nikakva peckanja. Prilikom nanošenja se osjeti hladno djelovanje kadulje, njezin miris se također osjeti i u podnotama. Tekstura je bijela i pomalo tekuća tako da se treba pričekati koja minuta da se upije. Ne ostavlja ljepljiv i nelagodan osjećaj kao niti bijele tragove na odjeći. Dezodorans djeluje bez problema 8 sati neovisno o fizičkoj aktivnosti i količini znoja.

Biobaza navodi da je dezodorans bez aluminija, parabena, konzervansa, parfema i bojila. Što je i istina, u sastavu nisam ništa pronašla od navedenog (možeš pročitati i sam ispod sastav). Većina "prirodnih" brendova se oglašava i reklamira kao 100% prirodni, dok sastav njihovih proizvoda govori suprotno,i pokazuje da nisu toliko prirodni. U ovom slučaju je za pohvalu što Biobaza navodi uvijek istinu na svom proizvodu, a to je postotak prirodnosti proizvoda koji se uvijek poklapa sa sastavom. U ovom je slučaju dezodorans 99% prirodan, što i potvrđuje njegov sastav.

Sastav:
Aqua, glycerin, potassium alum(natural mineral salts), aroma* (lavander&bergsmot), xanthan gum, olea europaea (olive) leaf extract, salvia officinalis leaf extract, phenethyl alcohol (and) caprylyl glycol, lavandula hybrida oil, citrus aurantium bergamia peel oil, linalool, limonene, geraniol, citral, citronellol, coumarin, benzyl benzoate *natural

Dezodorans dolazi u čvrstoj plastičnoj ambalaži količine 50ml. Ima poklopac koji se otvara odvrtanjem što je zaista dobro jer nema straha od otvaranja (npr. ako nosim u torbici). Na poklopcu se nalazi naljepnica u boji ovisno o glavnom sastojku dezodoransa, u ovom slučaju je to lavanda, pa je naljepnica ljubičasta. Ona sadrži ime brenda, naziv, sastav, osnovne informacije o proizvodu, količinu i datum isteka roka. Osim toga, kad se skine poklopca nalazi se aplikator za nanošenje dezodoransa. Aplikator je u obliku roll-on kuglice. Iako je sama po sebi ambalaža mala, mala je i kuglica, no dovoljno je dva puta prijeći pazuh kuglicom i proizvod je nanešen. Sve u svemu jako slatka i praktična ambalaža.



ZAKLJUČAK

3u1 gel za tuširanje ima svoje prednosti i mane. Prednosti su praktična ambalaža, ideja zamjene više proizvoda za jedan i odličan šampon za njegu kose. Jedina mana gela je u ulozi za tuširanje, ukoliko imaš suhu kožu, on će je dodatno isušiti jer sadrži sulfate. Tako da jedno veliko DA kao šampon za kosu, a veliko NE kao gel za tuširanje i kupka.
-dostupno u dm-u, kauflandu, online stranici Biobaza
-količina 400ml
-cijena cca 30 HRK
-datum upotrebe otisnut na ambalaži

Deo roll on purple freshness  je jedan od bolji dezodoransa koje sam isprobala. Imaš moje preporuke za ovaj deo bez aluminija, parabena, konzervansa i bojila. Možda jedino upitan miris, no to sve ovisi od osobe do osobe. Praktična mala kuglica za doziranje. Odlično neutralizira neugodne mirise 8 sati.
-dostupno u dm-u, kauflandu, online stranici Biobaza
-količina 50ml (ima i manje pakiranje 20ml)
-cijena 24,90 HRK
-datum upotrebe otisnut na ambalaži


Jesi li isprobala ove proizvode ili neki drugi Biobazin proizvod? Što misliš o prirodnim proizvodima? Izbjegavaš li aluminij u dezodoransima ili ti je svejedno kako će utjecati na tvoje zdravlje? Svakako mi piši u komentarima :)

Pozdrav do idućeg posta, a do tada ćemo se družiti iz dana u dan na facebook stranici i instagramu :*



Možda će vam se svidjeti

0 komentari