GAVEZ MAST |Adria Natura| spas za kožu, crvenilo i perutanje

08:27


Pozdrav draga i dobro došla u još jedan novi post!

Već iz naslova vidiš da je današnja recenzija o nekakvoj masti i da je odlična za izrazito suhu kožu. O kakvom je to zapravo riječ proizvodu i zbog čega je čudotvoran kad je u pitanju suhi tip kože, saznaj u nastavku.

Za početak ću reći da je ovo proizvod hrvatskog brenda, a to je brend Adria Natura. Adria Natura je prirodna kozmetika s hranjivim i eteričnim uljima iz mediteranskog podneblja hrvatskog proizvođača Biofarm d.o.o. Njihove proizvode možeš pronaći u dm drogeriji, osobno sam kupila tamo ovu mast koja je bila na akciji u pola cijene. Također možeš kupiti i pute online web shopa Biofarm.


Gavez je jedan jako ljekovita biljka koja se prerađiva u razne oblike od tinkture do masti. Ono što je čini posebno je da ima veliki utjecaj na kožu posebno na ekceme, psorijazu i sve oblike dermatitisa. Ovo je samo jedan mali dio kod kojeg se ova biljka upotrebljava. Naravno da zbog svojih ljekoviti svojstava ima široku primjenu kad je u pitanju zdravlje čovjeka.
Cijela biljka gavez od lista do petljke ima korisne spojeve koji ujedno doprinose zdravlju naše kože, a to su:
-Alantoin – potiče regeneraciju kože,
-Tanini – štiti kožu od bakterija i toksina u okolišu,
-Rosmarinic kiselina – štiti kožu od UV zračenja te djeluje antioksidativno i protuupalno,
-Saponini – imaju protuupalno djelovanje,
-Vitamini A, B, i C,
-Minerali kalcija, kalija, kroma i magnezija.

Nakon kratkog upoznavanja i korisnih informacija o glavnom sastojku današnjeg proizvoda idemo na konkretnu recenziju.


Mast dolazi u čvrstoj metalnoj posudi. Na poklopcu se nalazi retro naljepnica koja sadrži naziv proizvoda i brenda. Na stražnjoj strani je također naljepnica koja sadrži sastav masti, kratak opis, primjenu i datum isteka roka. Mali minus kod ovakvih ambalaža je to što moramo imati jako čiste prste jer prstima uzimamo proizvod. Ukoliko imamo bakterije i prljavštinu na našim prstima, prilikom upotrebe masti ih unosimo i oni ostaju u proizvodu gdje se nastavljaju razmnožavati. Tako da bi trebala voditi računa o čistoći ruku prilikom upotrebe kod ovakvih ambalaža.
Tekstura je tipična za uobičajene masti što znači da je poprilično masna i gusta. Brzo se upija ukoliko imaš izrazito suhu kožu, ustvari upijat će se onoliko koliko tvoja koža zahtjeva hidrataciju. Na ovaj način možeš i odrediti kolika ti je hidratacija potrebna. Ukoliko se mast jako brzo upija znači da ti je koža jako dehidrirana, ukoliko se sporo upije tvoja koža je već dovoljno nahranjena i hidratizirana.
Miris je klasičan, nije najdivniji, a nije ni neugodan. 


Proizvođač navodi da je višenamjenska njegujuća mast za njegu kože i lica. Osobno sam je koristila za ruke, a posebice za lice. Ukoliko si čitala prethodni post o "rozoj" Balea kolekciji pjeni i toniku onda znaš da sam spomenula kako sam imala dermatozu na lijevoj strani lica i desnoj strani vrata. Jedan od proizvoda koji mi je pomogao riješiti taj problem je upravo gavez mast. Mast sam mazala iza svakog umivanja, isključivo svako jutro i večer te kada bi imala potrebu preko dana. Što znači da se ova mast može koristiti svakodnevno i neograničeno. Iza dana u dan se dermatoza povlačila i za tjedan dana se skroz povukla. Iako se povukla, i dalje sam je nastavila koristiti. Bio je veliki broj puta da sam na dnevnoj bazi uzimala mast i jako se sporo trošila. Prošlo je 7 mjeseci kako sam je koristila i tek onda slikala, tako da na slici vidiš koliko sam potrošila u tih 7 mjeseci, polovicu proizvoda. Nisam nanosila puno proizvoda jer nije bilo potrebe za time. Lako se razmazuje, a i po svojoj teksturi je već dovoljno masna tako da debeli slojevi masti na koži nisu dolazili u obzir. Ono najvažnije oko čega se sigurno svaka osoba brine je da ako uzme masni proizvod i nanese na lice da će začepiti pore i izazvati akne. Kod ovog proizvoda nije tako. Meni osobno nije izazvala niti jedan prištić, naprotiv mast je sprječavala njihov nastanak i čak su fleke od akni nestale. Ovim je mast potvrdila sve informacije koje su na početku navede što se tiče svojstva biljke gavez. Proizvođač također navodi da se u slučaju iritacija i alergija prestane koristiti jer postoji šansa da si alergična na neki od prirodnih sastojaka.




Jesi li čula za brend Adria Natura? Podržavaš li hrvatske proizvode? Jesi li isprobala Gavez mast? Imaš li svoj diy recept za gavez mast? Svakako mi piši u komentare :)

Pozdrav do idućeg posta, a do tada ćemo se družiti iz dana u dan na facebook stranici i instagramu :*

Možda će vam se svidjeti

0 komentari