BALEA linija za suhu i osjetljivu kožu

09:28


Pozdrav draga i dobro došla u još jedan novi post!

Današnji post je o Balea pjeni i toniku za lice iz "roze" linije koja je namijenjena za suhu i osjetljivu kožu. Ukoliko imaš suhu i osjetljivu kožu ili kožu sa dermatozom u nastavku možeš saznati jesu li ovi proizvodi zaista dobri za tvoju kožu.

Balea pjena za pranje lica

Ova pjena sadrži ekstrakt bademovog cvijeta. Badem kao jedna od poznatijih i omiljenijih biljaka u svijetu kozmetike protiv suhe kože dolazi u raznim oblicima. Zasigurno si čula da je bademovo ulje ili mlijeko jako dobro kad je u pitanju dehidrirana i ljuskava koža. Bilo da se radi o cvijetu, listu ili samoj sjemenki badema svi oni su iznimno bogati vitaminom E, vlaknima i mineralima (magnezij, kalcij, kalij). Upravo zbog svog bogatog sastav je namijenjen suhoj i osjetljivoj koži. No, nakon ovih kratkih i osnovnih informacija koje trebamo znati o ključnom sastojku koji se upravo nalazi u našem današnjem proizvodu, možemo krenuti na konkretnu recenziju.


Proizvod dolazi u obliku prozirne tekućine u čvrstoj plastičnoj ambalaži koja na vrhu ima pumpicu. Pomoću te pumpice nastaje krajni oblik proizvoda- pjena. Pjena je bijele boje što znači da ne sadrži nikakva bojila. Ima ugodan i blagi miris, cvjetnih nota. Miris se ne zadržava na koži.


 Pjenu sam koristila svako jutro i večer, te kad bi skidala šminku. Što znači da sam pjenu koristila u dvije svrhe. Prva svrha je da svako jutro i večer osvježim svoju kožu lica te uklonim površinske nečistoće koje se nalaze na njoj. Mogu samo reći da sam jako zadovoljna kako funkcionira u ovoj svrsi. Koža bude mekana, glatka, svježa i prozračna kao da imam "novu" kožu. Mala napomena kod ovog proizvoda je da ne možeš očekivati da će sam riješiti tvoju suhu kožu naravno da je uz njega potrebna i hidratantna krema jer opet naglašavam imaš suhu kožu i ona zahtjeva veliku hidrataciju, bila to vanjska (krema) ili unutarnja (voda). Pjena će samo zadržati tvoje stanje kože, neće ga pogoršavati i isušivati tj. ići prema nazad, prema gorem stanju, što znači da ti omogućuje da jako dobrom hidratantnom kremom kreneš prema naprijed i vratiš vlagu i sve što je potrebno tvojoj koži lica. Kako budeš išla kremom prema naprijed sa stanjem kože, pjena će zadržavati to stanje. 
Ovo je jedan važan ključ koji trebaš znati kod proizvoda jer možeš imati presuper hidratantnu kremu koja pruža iznimnu hidrataciju i uz to imaš jako loš gel ili bilo koji drugi proizvod s kojim se umivaš i on će tvoje stanje kože skroz gurati prema nazad i narušavati tvojoj barijeri kože bez obzira na super kremu koju koristiš, i tu ćeš biti skroz na 0 što se tiče kože. UPAMTI: KLJUČ JE PROIZVOD KOJI ZADRŽAVA TRENUTAČNO STANJE KOŽE (pjena) + PROIZVOD S KOJIM IDEŠ PREMA BOLJEM STANJU KOŽE (hidratantna krema) tako se jedino možeš "izvući"iz suhe kože. Nadam se da sam ti barem malo pomogla ukoliko si skužila prethodno napisano.
Druga svrha je skidanje makeup-a. Isto kao i kod prethodne svrhe, pjena je funkcionirala odlično. Skinula je šminku bez problema, jedino ukoliko se radi o vodootpornoj šminki potrebno je ponoviti još jednom postupak čišćenja lica. Što se tiče područja oko očiju i same oči, ovaj proizvod ne izaziva nikakve iritacije ili peckanja. Na instagramu mi je jedna cura rekla kako ju peku oči od CV pjene (link recenzije) i ukoliko si koristila nekakav proizvod i isto su te pekle oči, zapitaj se je li to uistinu od tog proizvoda ili maskare. Naravno da svaki proizvod istestiram kako djeluje sa drugim proizvodom i bez njih. MOJ ZAKLJUČAK: Oči me nisu pekle bez ikakve maskare, bez ičega na očima, nisu me pekle sa pojedinim maskaram dok sa nekim drugim maskaram jesu. Upravo to peckanje nije izazvala pjena već sama maskara koja je sa vodom i pjenom u tekućem stanju došla u doticaj sa mojim očima i počela izazivati iritacije i peckanje.

Primjena je jednostavna. Proizvođač navodi da se pjena nanosi na vlažno lice. Ja je osobno nanesem direktno na lice bez da sam prethodno pokvasila lice vodom. Isprobala sam obadvije primjene i jednake su nema nikakve razlike osim što ćete kod jedne primjene potrošiti više vode ako prethodno pokvasiš lice.
P.S. jedna period sam imala dermatozu na lijevoj strani lica i desnoj strani vrata. Pjena nije pogoršavala moje stanje kože i ono najvažnije dermatoza se nije širila po cijelom licu i vratu. Što se tiče dermatoze to sam riješila prirodnom kremom od smilja. Ukoliko se i ti boriš sa ovakvim stanjem kože uskoro stiže recenzija krema koje mi pomažu da u normalnim granicama držim sve pod kontrolom. 

Balea tonik za lice

Tonik kao i pjena sadrži ekstrakt cvijeta badema. Prednosti ove biljke smo već prošli i naučili u recenziji pjene tako da nećemo ponavljati. Ukoliko nisi pročitala iznad recenziju, molila bi te da pročitaš jer će ti te informacije pomoći i važno je da se upoznaš sa ključnim sastojkom koji se nalazi u ovom proizvodu.


Tonik dolazi u plastičnoj ambalaži koja pri vrhu ima "klik" poklopac koji treba škljocnuti. Ovakav tip poklopca ponekad se zna pokvariti i to predstavlja jako veliki problem jer proizvod treba skroz stajati uspravno. Ako slučajno padne možemo se oprostiti od njega jer će se izliti. Tako da ovo je minus za tonik što se tiče ambalaže. Što se tiče mirisa, miris je puno puno bolji nego kod pjena. Isto je ugodan, ali intenzivniji, cvjetnih nota i zadržava se na koži.

Uloga tonika Mnogi izostavljaju tonik iz svoje rutine čišćenja lica jer nisu upoznati s njegovom ulogom. A oni koji ga koriste misle da je njegova uloga ukloniti ostatak makeup-a. Njegova prava funkcija nakon što smo lice oprali gelom ili pjenom je da navlaži i omekša kožu te spriječi daljnje isušivanje. Sami tim što je omekšao kožu pripremio nam je podlogu za slijedeći korak, a to je hidratizacija pomoću kreme ili seruma. Osim toga, tonik također uklanja kamenac koji ostaje nakon umivanje i vraća koži njezinu prirodnu ph vrijednost. Ukoliko imamo iritacije ili upale kože (akne, prištići,..) Tonik djeluje kao antiupalni proizvod.

Posebnost ovog tonika je da ne sadrži alkohol, mnogi tonici ga sadrže. Alkohol kao sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda nije dobar za suhu i osjetljivu kožu, posebno za kožu sa dermatozom. Alkohol će preagresivno dodatno isušiti kožu i izazvati potkožne akne ili cistične akne koje su bolne i velike potkožne upale. Naravno da alkohol ne znači nužno zlo za kožu sve to ovisi na kojem je on mjestu na listi sastojaka. U većini slučajeva kod nekih proizvoda alkohol se nalazi pri dnu liste sastojaka što znači da je u maloj količini zastupljen u tom proizvodu. Lista sastojaka će uvijek biti napisana prema nekom redoslijedu, a taj redoslijed je da prvi sastojak koji je na listi je u velikim količinama zastupljen u tom proizvodu, slijedeći sastojak je zastupljen u nešto manjoj količini od prvog, i tako skroz do kraja liste gdje se nalazi posljednji sastojak koji je u najmanjoj količini zastupljen.
Jesi li isprobala ovu Balea liniju? Kakav je tvoj tip kože? Koristiš li tonik? Ako da, Koji je to onda tonik i zašto baš on? 

Pozdrav do idućeg posta, a do tada ćemo se družiti iz dana u dan na facebook stranici i instagramu :*

Možda će vam se svidjeti

0 komentari